Jerusalem: Kristne protesterer mot angrep fra jødiske ekstremister

Kristne i Jerusalem avholdt tirsdag 8. oktober en spontan demonstrasjon i protest mot skjending av kristne eiendommer. 

Med salmesang og bønn gikk rundt 100 kristne gjennom Jerusalems gater i protest mot jødiske ektremisgruppers angrep, ifølge Fides.

— Dette var en spontan demonstrasjon for å fordømme de gjentatte angrepene på hellige steder, utført av en uansvarlig minoritet som truer den fredelige sameksistens mellom folk, sier biskop William Shomali, patriarkvikar av Det latinske patriarkat i Jerusalem.

Militante jødiske grupperinger tilknyttet settlerbevegelsen har siden februar 2012 angrepet flere kirker, kirkegårder og klostre, inkludert trappistklosteret i Latrun. Det seneste angrepet var rettet mot den anglikanske kirkegården på Sionfjellet i Jerusalem, der vandalene skal ha veltet og knust gravsteiner og sprayet anti-kristne slagord.