Maaloula-nonnene: Vi er ikke bortført, men blir beskyttet

null
Skjermdump fra Al Jazeera

Hva skjer med de kidnappede nonnene fra klosteret Mar Tekla i Maaloula?

De gresk-ortodokse søstrene ble bortført mandag ettermiddag den 2. desember. Søstrene skal mot sin vilje ha blitt ført til den opprørskontrollerte byen Yabrud, omtrent 80 km nord for Damaskus. 

Lørdag 7. desember dukker nonnene opp på en video sendt på Al Jazeera. De 13 søstrene er her filmet - uten kors rundt halsen - inne i et stort rom med sofaer. De hevder at de ikke er bortførte, men gjester hos opprørsgruppen. I bakgrunnen høres stemmen til den/de som filmer, som stiller spørsmål og kommer med forslag til ting å si. En av søstrene sier at de vil bli løslatt som innen to dager.

– Vi forlot klosteret grunnet intensiteten i bombardementet. Vi ber om en slutt på angrep mot kirker og moskeer. Våre verter er gode, og de har tatt vare på oss, sier en av kvinnene.

En opprørsgruppe som kaller seg Fri Qalamoun Brigadene tok før helgen på seg ansvaret for bortføringen, og krevde løslatelsen av 1000 kvinnelige fanger i bytte mot frihet for nonnene fra Mar Tekla-klosteret.

Kidnapping er blitt et stort problem i Syria, og pr. i dag er to biskoper, tre prester - inkludert den italienske jesuitten Paolo Dall'Oglio - blant ofrene.