USA: Kardinal-elekt Tobin overtar vanskelig post

Vatikanet, 7.11.2016 (KI/KAP) – Pave Frans innvilget mandag den 7. november avskjedssøknaden av aldersgrunner fra erkebiskop John Myers (75) av Newark. Til hans etterfølger har han utnevnt den nåværende erkebiskopen av Indianapolis, kardinal-elekt Joseph Tobin (64). Erkebiskop Myers, som har ledet erkebispedømmet Newark siden 2001, fikk i september 2013 en såkalt koadjutor ved sin side av pave Frans. Dette ble delvis regnet som en reaksjon på kritikken av Myers’ behandling av misbrukssaker. Myers fylte 75 år i juli og måtte da i henhold til kirkeretten innlevere sin avskjedssøknad.

Erkebiskop Joseph Tobin, som tilhører redemptorist-ordenen, var fra 2010 til 2012 sekretær og dermed nummer to i Ordenskongregasjonen i Vatikanet. Deretter overtok han erkebispedømmet Indianapolis i delstaten Indiana. I begynnelsen av oktober gjorde pave Frans det kjent at Tobin og seksten andre skal kreeres til kardinaler den 19. november.

Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)