Billedbetraktning med Trygve Olaf Lindvig: Isenheimeralteret av Matthias Grünewald

 

Jesus.jpg

Matthias Grünewalds sterke bilder berører og beveger oss til innlevelse og medfølelse i mysteriet på Golgata. Isenheimeralteret ble malt for 500 år siden i en tid hvor en forferdelig pest, Antoniusilden, herjet i Europa, en pest som menneskene ikke skjønte hva kom av. I dag vet vi årsaken til denne sykdommen som disse alterbildene den gang var en hjelp for. Budskapet fra disse alterbildene og den terapeutiske vei som Matthias Grünewald viser, kan i dag som den gang være en stor inspirasjonskilde til fordypning og forståelse av påskens mysterium.

 

Praktisk informasjon

  • Tid: Lørdag den 6.april 2019 kl. 11.00–19.00
  • Sted: Josefines gate 12, 0351 Oslo
  • Påmelding: lindvig7@gmail.com eller 92447703
  • Pris: kr 1100,- (inkludert billedmaterial.) + kr 150,- for forfriskninger og et enkelt måltid