Ministranttreff Kristiansund 2019: Lærte om samarbeid

 

Delte erfaringer og terpet på ministrering i Kristiansund

 

Bilde3.jpeg

Helgen 8. til 10. mars samlet unge katolikker fra Midt-Norge seg til minne- og lærerik ministranthelg i Kristiansund.

  

Tekst: Alyssa Rennise
Foto: Privat 

 

Helgen handlet ikke bare om hvordan man ministrerer, men også om å lære barn og ungdommer å samarbeide i Kirken. Helgen åpnet med at praksisledere Martin og lederne Sebastian og Anhlyn fortalte om de første gangene de ministrerte. Deltagerne kunne knytte egne forventninger og erfaringer til historiene: De handlet om unge katolikker som ikke ville ministrere, som var nervøse og redde for å gjøre feil. Så ble de etterhvert til ungdommer og voksne som nå er ledere for katolske arrangementer, full av selvsikkerhet og selvtillit.

 

Samarbeid er nøkkelen

Arrangementet var myntet på ungdommer fra 10. klasse og nedover. Noe som var ekstra bra med denne helgen, var at det ikke bare deltok ungdommer eller ministranter. Det kom også små barn fra 9 – 11 år og konfirmanter som ikke har ministrert før. Å samarbeide er et veldig viktig konsept i Kirken. Deltagerne utførte flere  aktiviteter sammen i sine menighetsgrupper. Der lærte de om å samarbeide med hverandre for at de skal klare å gjennomføre tildelte oppgaver. Akkurat på samme måte som de trenger å samarbeide når de ministrerer og slik hjelper presten å komme seg videre i messen.

 

Og vinneren er ...

Lørdag stod konkurransen om hvilken menighet som skulle få æren av å ministrere på søndagsmessen, i fokus. Deltagerne hørte på fire foredrag, som skulle hjelpe dem med å svare på spørsmålene i quizen etterpå. Etter en lang dag med konkurranser og aktiviteter, ble Trondheim 1 og 2 samt Ålesund kåret til årets finalister. Oppgaven de måtte utføre var «overføringen av Det hellige sakramenter» som kirken har på skjærtorsdag. Hver gruppe gjorde sitt aller beste for å vinne konkurransen – og de følte virkelig på prestasjonspresset og nervene som følger med.  De gjennomførte konkurransen med all sin kraft og av hele sitt hjerte. Før søndagsmessen ble Ålesund kåret som årets vinnere av Ministranttreff 2019.

 

Se et utvalg bilder fra helgen 

Bilde1.jpeg

 

Bilde2.jpeg

 

Bilde6.jpeg

Vinnerlaget fra Ålesund (over). 

Bilde5.jpeg

Vinnerlaget fra Ålesund (over). 

Bilde7.jpeg

Bilde8.jpeg