Nytt kurs for religiøse ledere: – Et godt initiativ

 

Biskop Eidsvig oppfordrer prester og ordensfolk: – Se nærmere på tilbudet

tdb09670.jpeg

MARKERING: Operasangeren Gjøril Songvoll synger for de fremmøtte ved markeringen av det nye masterstudiet ved Universitetet i Oslo. Fra venstre: Britt Strandlie Thoresen fra STL, Svein Stølen, rektor ved UiO, kronprins Haakon, Marianne Borgen (SV), Ordfører i Oslo og Iselin Nybø (V), statsråd for forskning og høyere utdanning. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 

 

 

Biskop Bernt Eidsvig stiller seg positiv til etableringen av en norsk utdanning for religiøse ledere ved Universitetet i Oslo. – Dette kurstilbudet bør våre utenlandske prester, søstre og ordensbrødre se nærmere på og vurdere, sier biskopen.

 

Masterstudiet er utviklet av Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo i samarbeid med Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL), Buddhistforbundet, Islamsk Råd Norge, Norges kristne råd og Den katolske kirke. Kurset er gratis, og det har som formål at religiøse ledere, munker, nonner og ledere for ungdomsarbeid i Norge skal bli tryggere i sin rolle og bli bedre kjent med de verdier som preger det norske samfunns forhold til trossamfunn. Den primære målgruppen er ledere med utenlandsk bakgrunn. Kursene starter høsten 2019.

 

Tilskudd

– Kurset vil gi et fint tilskudd til kunnskapen om norske samfunnsverdier, den interreligiøse dialogen og moralsk og religiøs rådgivning i ulike hverdagssituasjoner. Dette er et godt initiativ, sier biskop Eidsvig.

Åpningen av det nye masterstudiet ved Universitetet i Oslo (UiO) for ledere i tros- og livssynssamfunn mandag ble markert i Gamle festsal, Oslo, med blant andre kronprins Haakon til stede.

Markeringen var i regi av UiO og Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn. I tillegg til kronprinsen deltok også forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V), universitetsrektor Svein Stølen og Oslo-ordfører Marianne Borgen.

 

Bred enighet

Under sin tale sa Nybø at det er bred politisk enighet om å etablere et slikt utdanningstilbud.

– En god offentlig samtale får vi først når samfunnsaktører deltar på like premisser. En viktig jobb er derfor å sørge for relevante utdanningstilbud etter de kvalitetskrav og standarder vi har, sa hun.

– Universitetet i Oslo har gjennom Det teologiske fakultet landets fremste fagmiljø på dette feltet. Vi ser det som en naturlig del av vårt samfunnsoppdrag å svare på utfordringen vi nå har fått, sa rektor Svein Stølen til UiOs nettsider etter at Stortinget i desember bevilget midler til utdanning av religiøse ledere.

 
(katolsk.no/NTB)

 

Les mer om utdanningen her:

 

Se intervjuer fra konferansen her: