Misjonssøster drept i Den sentralafrikanske republikk

 
 
cq5dam.thumbnail.cropped.750.422-1.jpg
BA FOR SR. INES: Pave Frans på Petersplassen i Roma onsdag 21. mai 2019. Han kaller drapet på nonnen for barbarisk. Foto: Vatican News

En 77 år gammel fransk-spansk nonne er brutalt drept i en landsby i Den sentralafrikanske republikk, opplyser Vatikanet.

 
Tekst: NTB-AFP-AP

 

Ines Nieves Sanchos ble mandag morgen funnet drept i landsbyen der hun lærte jenter å sy, ifølge nettstedet Vatican News.

En biskop i Den sentralafrikanske republikk, som kommer fra det samme spanske bispedømmet som nonnen, sier strupen hennes var skåret over.

Lokale myndigheter fordømmer drapet, men de mener at voldshandlingen ikke nødvendigvis er knyttet til den blodige konflikten mellom ulike militsgrupper og folkegrupper, som har pågått siden 2013.

– Andre steder er det opprørere som dreper, men i Nola dreper folk for å bli rike, sier Jean Marc Ndoukou, en tjenestemann i landsbyen som ligger nær grensen til Kamerun og Kongo-Brazzaville.

Pave Frans ledet onsdag en bønn for den drepte nonnen sammen med tusenvis av katolikker. Han kaller drapet for barbarisk.

Ifølge Vatikanet hadde hun jobbet for å hjelpe fattige mennesker i flere tiår.

Volden i Den sentralafrikanske republikk eksploderte i slutten av 2013 da kristne og animistiske militsgrupper hevnet seg på sivile muslimer på grunn av den hovedsakelig muslimske regjeringens undertrykkende regime.

Mange muslimer ble drept på brutalt vis i den sørvestlige delen av landet, der nonnen arbeidet, idet de forsøkte å flykte over grensen til Kamerun.