LEGO lanserer et Notre Dame-byggesett

 

NTB_vi70m9hsMWw.jpg

SPIRET REISER SEG: Arbeidere monterer rammeverket til det nye spiret på Notre-Dame-katedralen, som ble skadet i en ødeleggende brann i 2019. Foto: NTB, Reuters, Stephane Mahe 

 

Kirken lagget av 4383 klosser blir den største bygningen i serien.

 

Tekst: Marta Wade

 

I 2019 ble en av verdens mest kjente kirker rammet av brann. Siden da har renoveringsarbeidet i Notre-Dame i Paris pågått og katedralen forventes å bli gjenåpnet i år.

Nylig forsikret den franske presidenten at datoen skal overholdes.

– Fristene vil bli holdt. Kirken er et talende bilde av håp og av Frankrike som selv har reist seg opp igjen. Dette blir et viktig og følelsesladet øyeblikk, sa Emmanuel Macron under besøket ved katedralen i desember i fjor.

Arbeidet med utsiden av kirken vil fortsette i flere år fremover, men den offisielle åpningen er satt til 8. des.  i år, som er festdagen for Marias uplettede unnfangelse.

 

Taket gjenreises med middelalder-teknikk

Macron.NTB_5DTFlzWLAkk.jpg
MACRON I NOTRE-DAME: Den franske presidenten Emmanuel Macron og kulturminister Rima Abdul Malak inspiserer gjenreisningen av Notre Dame-taket i april i år. FOTO: Eric Tschaen/Pool via REUTERS

Tretaket på den gotiske katedralen Notre-Dame – hovedsetet for Paris katolske erkebispedømme – gjenreises nå på særegent vis.

Gjenreisningen av det enorme tretaket på Notre-Dame-katedralen er som en tidsreise i snekkerhåndverk. 800 år gamle teknikker kobles med moderne datakraft.

Les mer 

 

 

LEGO-sett kommer i juni

Omtrent et halvt år før denne datoen lanseres en LEGO-versjon av katedralen. 

«Notre Dame Cathedral», som er det nyeste tilskuddet i Arkitekturserien til det verdenskjente danske kloss-firmaet, kommer i juni og blir også den største bygningen så langt, i følge Falconbricks, en uavhengig nyhetsside, som rapporterer fra LEGO-verden.

Prosjektet er også et unntak selskapet gjør fra deres regel om å ikke lage religiøse klosse-sett. Samme tiltak har blitt gjort i forbindelse med lanseringen av Taj Mahal i 2019. Grunnen til dette er sagt til å være at fokuset heller er satt på byggets arkitektur og ikke dets religiøse bruk.

 

Les mer om Notre-Dame