Patriark Bartholomeo I preker i Peterskirken

 Se også:

Pave Benedikt XVI og patriark Bartholomeo I av Konstantinopel. Fra pavens reise til Tyrkia, november 2006.

Den økumeniske patriark Bartholomeo I skal preke i Peterskirken ved en messe den 29. juni, på høytiden for Peter og Paulus. Dagen er bispedømmet Romas patronatsfest, og som en økumenisk gest har pave Benedikt XVI invitert patriarken til å delta i feiringen. Ved en vesper i basilikaen St. Paulus utenfor murene den 28. juni skal Den hellige far utrope et år spesielt dedikert til Paulus, og patriark Bartholomeo deltar også der.

Ved søndagesmessen i Peterskirken skal den ortodokse prelaten og paven fremsi den nikenske trosbekjennelse og gi velsignelsen sammen.

Pave Benedikt XVI besøkte den økumeniske patriarken av Konstantinopel under sin apostoliske reise til Tyrkia i 2006, i forbindelse med festen for Den hellige Andreas, som er patriarkatets skytshelgen. Kontantinopel-patriarkatet sender hvert år en delegasjon til patronatsfesten i Roma, på samme måte som Vatikanet årlig sender en delegasjon til Konstantinoplels feiring av apostenel Andreas. I år har altså patriarken selv takket ja til invitasjonen om å delta.

CWN - Catholic World News (27. juni 2008)

av Webmaster publisert 27.06.2008, sist endret 27.06.2008 - 12:14