Ferske utnevnelser i kurien

Pave Benedikt XVI kunngjorde tirsdag en rekke utnevnelser i kurien.

  • Erkebiskop Augustine Di Noia OP, tidligere sekretær i Kongregasjonen for Gudstjenesten og Sakramentsordningen, er utnevnt til visepresident i den pavelige kommisjonen Ecclesia Dei. Dette er gruppen som er ansvarlig for forhandlingene med prestebroderskapet Pius X.
  • Biskop Arthur Roche av Leeds overtar som sekretær i Kongregasjonen for Gudstjenesten og Sakramentsordningen. Som følge av utnevnelsen blir han også opphøyet til erkebiskop.
  • Paven har også utnevnt en ny president i Det pavelige råd for familien, den italienske biskop Vincenzo Paglia av Terni-Narni-Amelia, og samtidig opphøyet han til erkebiskop. Paven har samtidig har akseptert avskjedssøknaden til hans forgjenger, kardinal Ennio Antonelli, som har nådd aldersgrensen på 75 år.
  • Erkebiskop Jean-Louis Bruguès OP, sekretær i Kongregasjonen for Katolsk utdannelse, er utnevnt til arkivar og bibliotekar for Den hellige romerske kirke.
  • Biskop Protase Rugambwa av Kigoma i Tanzania er utnevnt til assisterende sekretær i Kongregasjonen for Folkenes Evangelisering, og erstatter dermed erkebiskop Piergiuseppi Vacchelli som har nådd aldersgrensen.
  • Paven har også utnevnt den polske msgr. Krzysztof Józef Nykiel til regent i Det apostoliske Pønitentiari, og samtidig akseptert avskjedssøknaden til hans forgjenger, biskop Gianfranco Girotti.
  • Pave Benedikt har også akseptert avskjedssøknaden til den argentinske biskop Fernando Maria Bargallo (57) av Merlo Moreno, som trakk seg fra stillingen etter at han i forrige uke ble avbildet i pressen sammen med en kvinne på en strand i Mexico.

I følge Vatican Insider kommer kardinal William Levada, prefekt for Troskongregasjonen, til å gå av i løpet av juni. Dette er ennå ikke bekreftet fra offisielt hold. Som 76-åring har amerikaneren allerede passert den øvre aldersgrensen for biskoper, og den tyske biskop Gerhard Müller av Regensburg ventes å bli hans etterfølger.