Italiensk prelat holder årets fasteretrett i Vatikanet

Vatikanet - KI (CWN) - Erkebiskop Angelo Comastri av Loreto skal i år holde den årlige fasteretretten for den romerske kurien. Erkebiskopen, som presiderer over territorialprelaturet som omfatter den store Maria-helligdommen Loreto, vil lede de årlige åndelige øvelsene for paven og ledere i Vatikanet fra 9. til 15. mars. I denne tiden vil de fleste kontorene i Vatikanet være stengt.

Invitasjonen til å holde fasteretretten er en spesiell indikasjon på pavelig gunst og har fungert som en «prøveforelesning» for kardinalhatten. Tidligere har pave Johannes Paul II gitt oppdraget til seks biskoper som kort etter ble kreert til kardinaler. Både den brasilianske kardinalen Lucas Moreira Neves og den vietnamesiske kardinalen François-Xavier Nguyen Van Thuan, begge nylig avdøde, og den østerrikske kardinalen Christoph Schönborn OP fikk alle sine røde hatter kort etter at de hadde holdt fasteretrettene.

Andre som i de siste årene har holdt retrettene, har vært pavens nære fortrolige, inkludert kardinal Joseph Ratzinger og p. Georges Cottier OP, teolog for den pavelige husholdning.

Erkebiskop Comastri, som er 59 år gammel, har tjent i Loreto siden 1996. Han er kjent for sin hengivenhet til den hellige Jomfru Maria, og det er ventet at han vil fokusere på marianske temaer i sine foredrag, i tråd med pavens proklamering av et spesielt Rosenkrans-år.

Catholic World News 7. februar 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
7. februar 2003

av Webmaster publisert 10.02.2003, sist endret 10.02.2003 - 23:13