Anglikanernes primas kunngjør sin avgang

 Les også:

Canberra - KI (KAP) - Primas for den anglikanske kirke i Australia og erkebiskop av Perth, Peter Carnley, har kunngjort sin avgang. Mer enn 2½ år før den offisielle pensjonsalderen vil han i begynnelsen av 2005 trekke seg tilbake på landet sammen med sin hustru, sier Carnley til australske journalister. Han har lenge overveid dette skrittet, og ved å si fra i så god tid, vil han bidra til at diskusjonen om hans etterfølger kan føres i fred og ro.

I november ble erkebiskop Carnley utnevnt av erkebiskopen av Canterbury til anglikansk president for «Den anglikansk/romersk-katolske internasjonale kommisjonen» (ARCIC). Like før var han innblandet i en disputt med sin katolske «kollega», erkebiskop Barry Hickey av Perth, om når menneskelivet egentlig begynner. Carnley regnes som «liberal» og er blant annet tilhenger av kvinnelige prester.

Carnley har ledet de 3,8 millioner australske anglikanere i fire år. Han har vært erkebiskop av Perth siden 1981. Hans innsats for urinnvånerne og flyktninger har gitt ham stor anerkjennelse i samfunnet.

Kathpress 1. januar 2004 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
8. januar 2004

av Webmaster publisert 14.01.2004, sist endret 14.01.2004 - 10:40