Kardinal ansvarlig for Pavens "helseråd" sier at AIDS-pasienter må kunne bruke kondom

 Se også:

Vatikanet vil ifølge kardinal Javier Lozano Barragan tillate at HIV-smittede kan benytte preventive sperremidler. Et dokument om saken er under utarbeidelse, sa den meksikanske kardinalen, som er president for Det pavelige råd for den pastorale assistanse til helsearbeidere i et intervju med den romerske avisen "La Repubblica".

"Det dreier seg om et svært vanskelig og delikat tema", sa kardinalen. "Det var paven selv som bestemte en gjennomgang av spørsmålet om kondombruk blant AIDS-syke", tilføyde han. Men han kom ikke nærmere inn på hvordan en regulering ville se ut.

Det synes nå åpenbart at arbeidet med dette dokumentet har pågått en god stund: Uttalelsene til "La Repubblica" er ikke den første gang kardinalen tar opp at saken var under vurdering. I desember 2005 besøkte han AIDS-stiftelsen "Den barmhjertige samaritaner", opprettet av pave Johannes Paul II. På et direkte spørsmål der svarte han at "vi prøver spørsmålet fra etisk og moralsk synsvinkel ... til sist vil det være pave Benedikt XIV som tar stilling til det."

KAP - KathPress (24. april 2006)

av Webmaster publisert 24.04.2006, sist endret 24.04.2006 - 13:09