Store demonstrasjoner mot henrettelse av tre kristne

 Se også:

Flere tusen indonesiske kristne er i sterkt opprør mot den planlagte henrettelsen av tre menn som er dømt for å ha hatt en aktiv rolle i den religiøse volden som fant sted i provinsen Sulawesi i 2000-2001, rapporterer AsiaNews.

De tre dødsdømte fangene er Dominggus da Silva, Fabianus Tibo og Marinus Riwa, som ble kjent skyldig i å ha oppviglet til de interreligiøse sammenstøtene mellom kristne og muslimer i år 2000, da mange mistet livet. Ingen muslimer er tiltalt i saken.

Advokatene til de tre kristne mennene, som etter planen skal avlives et minutt over midnatt (lokal tid) den 12. august, insisterer på at mennene er dømt i en urettferdig rettsgang og argumenterer for at henrettelsen ikke kan finne sted før en appell til president Susilo Bambang Yudhoyono er ferdigbehandlet.

AsiaNews kan imidlertid fortelle at det er få observatører som mener det er håp om å få dommen omgjort eller utsatt. Myndighetene ønsker å gjennomføre disse dødsdommene før terroristene som er dømt til døden for Bali-bombene skal henrettes den 22. august. I forbindelse med dette frykter nemlig myndighetene sterke reaksjoner fra ekstreme islamister.

Menneskerettsforkjempere, kirkelige myndigheter, advokater og andre har i flere måneder arbeidet for de tre katolikkenes sak. Nå synes altså dødsdommen å være endelig, og begravelsen skal være ferdig planlagt. Det er biskopen av Manado, Msgr. Peter Canisius Mandagi, som vil foreta denne i katedralen i Palu.

CWNews.com / AsiaNews (11. august 2006)

av Webmaster publisert 11.08.2006, sist endret 11.08.2006 - 14:36