Bispedømmer plasserer overgreps-prester i tilsynsboliger

Etter eksempel fra ordenssamfunnene, henviser nå flere av USAs bispedømmer prester som har vært involvert i seksuelle overgrep mot barn til spesielle boliger med tilsyn, veiledning og oppfølging - for å forhindre ytterligere overgrep.

Erkebispedømmet New York har etablert en slik bolig ved et retrettsenter i Larchmont. Stedet er opprettet for prester som av kirken er dømt til et liv i bønn og bot, for å "gi dem veiledning og formålstjenlig omsorg," forteller Joseph Zwilling, erkebispedømmet New Yorks pressetalsmann, til nyhetsbyrået Catholic News Service.

Erkebiskop Raymond L. Burke

I St. Louis har erkebiskop Raymond L. Burke henvist p. Bryan Kuchar, som har sont ferdig en tre års fengselsstraff for sodomi, til en tilsynsbolig - mens erkebiskopen fortsetter samtalene med Vatikanet om mulighetene for at Kuchar laiseres, skriver erkebispedømmet i en pressemelding.

Tony Huenneke, erkebispedømmets pressetalsmann, fortalte CNS at også flere andre prester som har vært involvert i misbruk av barn nå lever i tilsynsboliger. Monica Applewhite, spesialist i å opprette programmer mot seksuelt misbruk av barn i kirken, forteller CNS at hun har hjulpet fem bispedømmer og 100 ordenshus i USA med å sette opp slike tilsynsprogram for prester.

Catholic News Service (7. september 2006)

av Webmaster publisert 07.09.2006, sist endret 07.09.2006 - 21:16