Milingo trosser Vatikanet: "Ekskommunikasjon har ingen verdi"

 Se også:

Erkebiskop Emmanuel Milingo som på tirsdag ble erklært ekskommunisert etter sin ulovlige bispevigsel, trosser Vatikanet.

"Ekskommunikasjonen har ingen som helst betydning. Den er ikke mer verdt enn papiret den er skrevet på", sier Milingo. Erkebiskopen erklærte at han vil fortsette sin kamp for gifte prester.

"Ekskommunikasjonen er et politisk middel som Kirken bruker til å utøve sitt herredømme", sa Georg A. Stallings, en av de fire gifte prestene som ble "bispeviet" av Milingo på søndag. Stallings, en afro-amerikaner var tidligere prest i erkebispedømmet Washington. Han forlot Den katolske kirke i 1989. De andre tre som ble "bispeviet" av Milingo er Peter Brennan, Patrick Trujillo og Joseph Gouthro. Alle fire er gift.

Stallings fortalte at Milingo ikke vil ha noen som helst kontakt med Vatikanet før Den Hellige Stol sier seg villig til å opprette et personalprelatur, etter Opus Deis modell, for gifte prester. Stallings sier videre at Milingo for fremtiden vil bo i Washington, sammen med koreanske Maria Sung (som han giftet seg med i 2001 under en masseseremoni i Moon-sekten). Der skal han ta seg av organisasjonen "Married Priests Now", som han startet i juli. "Organisasjonens mål er å gjeninnføre gifte prester i Den katolske kirke. Sølibatet skal forbli, men bare som valgfritt", ifølge Stallings. Han avviser at Milingo har til hensikt å grunnlegge en egen kirke.

Ifølge sekretæren for den Apostoliske Signatur (den kirkelige høyesterett), biskop Velasio De Paolis, kan Milingo bli gjenopptatt i Kirken dersom han viser anger. "Kirken fordømmer ingen endegyldig. Tilgivelse er alt for Kirken", sa De Paolis.

Kathpress (29. september 2006)

av Webmaster publisert 29.09.2006, sist endret 29.09.2006 - 14:05