Amerikanske biskoper legger press på Amnesty International

 Se også:

Den amerikanske bispekonferansen appellerte igjen til Amnesty International om å avvise et forslag om å oppgi sitt nøytrale syn på abort til fordel for en politikk som vil fremme abort som en menneskerettighet.

Deidre McQuade, talskvinne for den amerikanske bispekonferanses pro-livsbevegelse (Pro-Life Activities Secretariat of the USCCB), gjentok anmodningen mandag den 20. november under en pressekonferanse på Capitol Hill (parlamentsbygningen), sammen med Chris Smith, representanten for de amerikanske republikanerne, og Kristen Day, lederen for bevegelsen Democrats for Life.

Biskop William Skylstad, den amerikanske bispekonferanses president, fremholdt den første anmodningen 15. september i et brev til Amnesty International.

Under pressekonferansen sa McQuade:

- Retten til liv er fundamental. Det er den grunnleggende betingelsen for alle andre menneskerettigheter, og dens integritet avhenger av at den blir anerkjent av hvert medlem av menneskehetens familie uavhengig av rase, alder, kjønn, tilstand eller utviklingsstadium.

- Hvis Amnesty International stadfester at abort er en menneskerettighet, vil organisasjonen med nødvendighet skape avvik med de katolske medlemmene, samt at den vil fremmedgjøres for mange andre mennesker og organisasjoner for hvem retten til liv er grunnleggende i kampen for rettferdighet.

Den katolske bispekonferanse av England og Wales har også kommet med en lignende appell til Amnesty International.

Zenit, 22. november 2006 (27. november 2006)

av Webmaster publisert 27.11.2006, sist endret 27.11.2006 - 11:09