Asia Bibi "kan bli drept når som helst", hevder pater

 Se også:

Striden rundt blasfemiloven i Pakistan fortsetter, og fra hele verden appelleres det for Asia Bibi, en fengslet og dødsdømt kristen kvinne. Neste uke er det forventet at høyesterett i Lahore definerer en dato for ankebehandlingen. De mest ekstremistiske islamske partiene og organisasjonene i landet har lansert en kampanje i favør av Pakistans blasfemilovgivning og annonsert gateaksjoner og streiker de kommende ukene. Maulana Fazl ur Rehman, leder for Jamiat Ulema-e-Islam Fazl-partiet, lanserte dette på en nylig pressekonferanse. Han kunne fortelle at kampanjene vil finne sted i tre omganger: demonstrasjon den 24. desember etter fredagsbønnen, en generalstreik den 31. desember og et stort massemøte den 9. januar 2011 i Karachi.

Maulana Fazl fortalte videre at de religiøse partiene er samstemte i sin støtte til blasfemiparagrafen og at ethvert forsøk fra regjeringens side på å forandre den, vil møte motstand. President Asif Ali Zardari har ytret ønske om å modifisere loven.

På et seminar med tittelen "Protection of the blasphemy law and its importance" hevdet dommer Mian Nazeer Akhtar at Punjab-guvernøren Salmaan Taseer også er gudsbespotter, siden han har forsvart "blasfemikere". "Paragraf 295C ble inkludert i Pakistans straffelovgivning i 1986, og en håndfull mennesker kan ikke få lov til å ødelegge denne," hevdet han. Samtidig anklaget han regjeringen for å tillate tvilsomme debatter på TV.

Under rettssaken mot Asia Bibi kalte hennes advokat anklagene for et "fantasifullt drama" fra en muslimsk majoritet mot en kristen minoritet.

Saken mot Asia Bibi ble innledet etter en episode hvor hun skal ha tilbudt sine medarbeidere vann. De nektet å motta dette, da hun som kristen kvinne hadde gjort vannet urent. Etter å ha forsvart seg selv og sin tro, ble hun siktet for blasfemi.

P. Samson Dilawar, en menighetsprest som ble såret av væpnede menn i 1997 og i 2004 så sin kirke brenne til grunne, har mottatt anonyme trusler for å ha støttet Asia Bibi. Han hevder at Bibi ikke er trygg i fengsel. Mordet i fjor på en ung kristen mann anklaget for blasfemi i nærheten av Sialkot, er en advarsel. "Den gutten ble drept i fengselet. Hun kan også bli drept i fengselet. Hun kan bli drept når som helst. Hva som helst kan skje," hevder p. Dilawar.

AsiaNews (17. desember 2010)

av Webmaster publisert 17.12.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59