Pave Johannes Paul IIs lære står fremdeles sterkt i Polen

Polakker flest regner fremdeles Johannes Paul II som "min pave"

 Se også:

I følge en undersøkelse foretatt av Polens Senter for Johannes Paul IIs lære, omtaler fremdeles 94% av alle polakker Johannes Paul II som "min pave" og anser ham som en sentral moralsk autoritet.

Ca. 75% av respondentene har ved minst én anledning bedt for saligkåring av den tidligere erkebiskopen av Krakow. Mer enn 90% har mer enn én gang lyttet til en mediakringkastet preken av den nå avdøde paven, mens 50% har lest minst én preken av den polske paven.

33% av polakker har lest minst én bok skrevet av Johannes Paul II og vurdere hans lære som velkjent. Enda flere, ca. 80%, anser at de lever i tråd med Johannes Paul IIs lære.

Undersøkelsen avdekker også at 96% av respondentene identifiserer seg selv som katolikker. Av disse mener 66% at de følger Den katolske kirkes lære, mens 33% beskriver at de tror, men på sin egen måte.

Undersøkelsen fant videre at 60% av polakker går i messen minst én gang i uken, mens 25% rapporterer at de går i messen hvertfall én gang i måneden.

Undersøkelsen ble foretatt i november 2006 og vil bli fulgt opp fortløpende med henblikk på spesifikke aspekter ved Johannes Paul IIs lære.

CWN - Catholic World News; o: kd (28. mars 2007)

av Webmaster publisert 28.03.2007, sist endret 28.03.2007 - 11:15