Årets Ministrant-NM i Moss og Bergen

Fra Ministrant-NM for juniorer 2001, St. Ansgar i Kristiansand.

Også i år gjentas suksessen med NM i ministrering for junior og senior. Årets Junior-NM går av stabelen i St. Mikael menighet i Moss 23-25. april. Seniorministrantene vil i år konkurrere i St. Paul menighet i Bergen 30. april-2. mai.

Skillet mellom junior og senior er ved 13 år - det vil si at de som er 13 år kan velge hvilket NM de ønsker å delta i.

Tema for Ministrant-NM 2004 er "Liturgi i Bibelen". Med dette oppfordres ministrantene til å grave enda dypere i fjorårets tema "Bibelen". Temaet skal forståes på den videste måten, det vil si at alt som omhandler tilbedelse/lovprisning/takksigelse av Den Treenige Gud i Bibelen kan regnes under tema. Handlinger der noen utfører gjerninger i Guds navn regnes også under tema. Selv om tema spenner vidt, kan det være vanskelig. Derfor er det viktig at prestene og voksne hjelper ministrantene, og det er viktig at ministrantene spør prestene og voksne om hjelp.

Under årets Ministrant-NM kommer det ikke til å være like mye konkurranse som de foregående årene. Det vi ønsker at ministrantlagene skal gjøre, er følgende:

  • Lage "et eller annet" som kan relateres til tema. Ministrantlagene skal ikke lage en presentasjon, musikal eller sketsj. Det skal være noe håndfast som man kan se og ta på. F. eks. kan man lage en fotokollage, en statue, et maleri, et spill osv. Her er det kun fantasien som setter grenser! Dette skal lages før man kommer til NM. Det er også meningen at ministrantene skal kunne forklare hva det er de har laget, hvorfor de har laget det og hvilken tekst i Bibelen produktet er inspirert av.
  • Forberede en lek eller annen underholdning.
  • Forberede seg på en teoretisk prøve om Bibelen og messen. Det er meningen at denne prøven skal være lettere enn de som har vært tidligere.

Som vanlig foregår påmelding gjennom ministrantlaget/menigheten. Prisen er 250 kr. og kan betales på forskudd eller på stedet. Alle må ha med ministrantdrakt, Bibel, sovepose, liggeunderlag, skrivesaker og toalettsaker.

Ministrant-NM arrangeres av en gruppe veteranministranter i samarbeid med Norges Unge Katolikker (NUK) og vertsmenighetene. Ved spørsmål kan arrangementskomiteen ved Pham Cong Thuan kontaktes.

Følg ellers med på NUKs hjemmesider for nærmere og stadig oppdatert informasjon.

Fjorårets Ministrant-NM for seniorer ble arrangert i St. Hallvard kirke i Oslo. På delt førsteplass kom St. Paul (Bergen) og et blandet lag fra St. Ansgar (Kristiansand) og St. Franciskus (Arendal). Junior-NM i Vår Frue kirke i Porsgrunn ble vunnet av St. Paul, Bergen.

På vegne av arrangementskomiteen: Pham Cong Thuan
10. februar 2004

av Webmaster publisert 10.02.2004, sist endret 10.02.2004 - 12:23