Kirke truffet i stridighetene mellom myndighetene og tamilske opprørere

 Se også:

En artillerigranat fra Sri Lankas myndigheter, en av mange som har blitt avfyrt mot tamiltigrenes stillinger, traff en katolsk kirke, drepte 15 og såret flere dusin andre som søkte dekning fra kampene. Granaten traff St. Philip Neri kirke i Jaffna den 13. august.

«Det er mange hus rundt kirken, og folk flyktet til kirken for å unnslippe bombene, men én (granat) falt på kirken,» fortalte fader G. Peter, leder av et Caritas-drevet senter for menneskelig utvikling i Kilinochchi, til det asiatiske kirkenyhetsbyrået UCA. Presten har koordinert matvareleveranser til området. «Ingen kan slippe inn i området grunnet portforbudet, og kampene fortsetter enda,» tilføyde han.

Jaffna ligger ca. 400 kilometer nord for Colombo. The Associated Press rapporterte 14. august at tamilske opprørere nektet å delta i fredsamtaler med Sri Lankas regjering etter at opprørerne anklaget regjeringsstyrker for å ha drept 58 mennesker i separate treff på kirken og et barnehjem. Et tamilsk nettsted rapporterte at 43 skolejenter på barnehjemmet ble drept av en bombe fra Luftforsvaret. Regjeringen benektet at de hadde truffet et barnehjem og sa de bombet en treningsleir for opprørere.

CNS (15. august 2006)

av Webmaster publisert 15.08.2006, sist endret 15.08.2006 - 14:07