Oppfordring til norske katolikker fra Norsk Misjon i Øst om appell for dødsdømte katolikker som henrettes 21. september

 Se også:

Oppfordring fra organisasjonen Norsk Misjon i Øst til norske katolikker:

Kjære appellvenn!

Denne gangen har saken virkelig hast: Det gjelder tre kristne indonesiske menn som, ifølge våre siste rapporter, skal henrettes allerede i ettermiddag (21. september) eller kveld (norsk tid).

De tre, Fabianus Tibo (60), Dominggus da Silva (39) og Marinus Riwu (48), er dømt til døden for å ha vært bakmennene bak de muslimsk-kristne konfliktene på Sulawesi i år 2000. En rekke menneskerettighetsorganisasjoner, land, og flere indonesiske medier mener at rettssaken var en ren farse. Både muslimer og kristne som vitnet under rettssaken hevdet at de tre var uskyldige. Regjeringer og organisasjoner fra hele verden har protestert uten at det har hjulpet. Også Amnesty har en pågående appellaksjon på vegne av de tre dødsdømte mennene.

Selv om du ikke skulle rekke å sende faxen med en gang, ber vi deg likevel gjøre det: For det første fordi vi fremdeles må håpe at det kan drøye før henrettelsene igangsettes. For det andre fordi det er viktig, uansett utfall av denne saken, å gjøre det meget klart ovenfor Indonesias myndigheter at verden følger med og at en slik fremgangsmåte ikke tolereres.

Slik gjør du:

1. Ta en utskrift av appellbrevet og signer

2. Fax brevet til Indonesias president (faxnummeret finner du i brevet)

Du har denne gang kun mulighet til å videresende appellbrevet per fax, ikke e-post. Vi forstår at ikke alle har umiddelbar tilgang til en faxmaskin - men oppfordrer alle som har teknisk mulighet til det om å faxe brevet så fort som mulig. Det tar ikke mer enn noen få minutter.

Takk for innsatsen!!

Vennlig hilsen

Gisle Skeie

Redaktør

NORSK MISJON I ØST

Norsk Misjon i Øst (21. september 2006)

av Webmaster publisert 21.09.2006, sist endret 21.09.2006 - 11:41