Imamer med påskehilsen til paven

 Se også:

En gruppe på syv sunni- og shiamuslimske imamer, som deltok i påskemessen feiret av msgr. Louis Sako i katedralen i Kirkuk, sendte en påskehilsen til paven, "som aldri blir trøtt av å arbeide for fred og menneskenes beste." De muslimske geistlige talte også om broderskap mellom kristne og muslimer og ba for at Gud må bringe sikkerhet og fred til Irak.

Msgr. Sako hilste ved begynnelsen av messen spesielt de muslimske gjestene velkommen og understreket de perspektiver muslimer og kristne har felles. Han appellerte også til alle de tilstedeværende om å respektere ulikheter. "Gud har skapt oss forskjellige", sa han. Alle imamer, andre geistlige og lekfolk har en forpliktelse til å forkynne det gode, fortsatte han.

Påsken ga mange muslimer mulighet til å besøke den kaldeiske biskopen for å overbringe hilsener. Først ute var byens guvernør og byrådet. Også andre religiøse ledere og stammeledere kom til biskopens residens for å hilse, det samme gjorde representanter for sunni-, shia- og kurder-partiet og andre fraksjoner.

Biskop Sako takket alle for gesten og uttrykte håp om at Iraks befolkning må finne harmoni og trygghet. Han oppfordret alle irakere, uansett fraksjon, til å knytte bånd, og ba Gud om å hjelpe Kirkuk til å bli et symbol på broderskap og sameksistens.

De liturgiske feiringene i alle Kirkuks kirker, som var overfulle hele påsken, fokuserte på håpet i møte med desillusjonen og Kirkens rolle i fredsarbeidet i Irak.

AsiaNews; o: kd (13. april 2007)

av Webmaster publisert 13.04.2007, sist endret 13.04.2007 - 14:29