De tre katolikkene ble nektet messefeiring og skriftemål dagen før henrettelsen

 Se også:

Fabianus Tibo, Marinus Riwu og Dominggus da Silva ble henrettet natt til fredag norsk tid

Indonesias myndigheter nektet de tre katolske mennene som natt til fredag norsk tid ble henrettet, å feire den hellige messe og å motta botens sakrament dagen før henrettelsen. Det melder nyhetsbyrået AsiaNews.

Fabianus Tibo, Marinus Riwu og Dominggus da Silva skulle opprinnelig henrettes ved eksekusjonspelotong om morgenen den 21. september, men henrettelsen ble utsatt en dag - uten noen offisiell begrunnelse. Fengselsledelsen nektet en prest å høre skriftemål og å feire messen med dem en siste gang.

Vedtaket, og et annet vedtak om å ikke tillate at de tre katolikkene ble lagt på likskue i St. Paul-katedralen, synes å være i strid med indonesisk lov, som sier at en dødsdømts siste ønske skal innvilges før henrettelsen.

Torsdag fortsatte menneskerettsforkjempere kampen for benådning inntil siste minutt.

De tre katolske mennene ble dømt for å ha organisert de interreligiøse opptøyene i provinsen Sulawesi i år 2000, som kostet over 2000 mennesker livet. Dødsdommen falt etter en rettsak med mange prosedyrefeil, i et rettssystem der militante islamister har en sterk påvirkningskraft. Ingen muslimer er noen gang tiltalt i forbindelse med opptøyene i Sulawesi.

CWNews.com (22. september 2006)

av Webmaster publisert 22.09.2006, sist endret 22.09.2006 - 13:23