Pave Benedikt XVI har invitert muslimske ambassadører til Den Hellige Stol til forsoningsmøte

 Se også:

Pave Benedikt XVI har invitert de akkrediterte ambassadørene fra muslimske land som har fulle diplomatiske forbindelser med Den Hellige Stol til et møte i sin sommerresidens Castel Gandofo mandag den 25. september.

Møtet antas å være et videre steg mot full forsoning mellom paven og muslimer etter kontroversen rundt hans foredrag i Regensburg den 12. september. I sin forelesning siterte paven en bysantinsk keiser fra 1300-tallet som kom med sterke uttalelser om profeten Muhammed og "hellig krig".

Nyheten om det forestående forsoningsmøtet ble sluppet den 22. september av det italienske nyhetsbyrået ANSA og ble senere bekreftet av Vatikanet og muslimske ledere.

De hovedsaklig muslimske landene som har fulle diplomatiske forbindelser med Den Hellige Stol er Algerie, Azerbajan, Bangladesh, Bosnia-Herzegovina, Egypt, Jordan, Indonesia, Iran, Irak, Kazakhstan, Kuwait, Kyrgystan, Libanon, Libya, Morokko, Nigeria, Pakistan, Qatar, Senegal, Syria, Sudan, Tajikistan, Tunisia, Tyrkia, Turkmenistan, Uzbekistan og Yemen.

Også Italias muslimske ledere, deriblant den ledende imamen i Romas moske, er også invitert til møtet, opplyser nyhetsbyrået UCA News.

UCA News (22. september 2006)

av Webmaster publisert 22.09.2006, sist endret 22.09.2006 - 14:41