Ekskommunisert prelat med kampanje for gifte prester

Den ekskommuniserte erkebiskop Milingo

 Se også:

Erkebiskop Emmanuel Milingo, som i september ble automatisk ekskommunisert etter å ha ordinert fire gifte menn til biskoper, har skrevet et brev til pave Benedikt XVI og til lederen av Den amerikanske bispekonferansen, der han gjenopptar sin kampanje for å få slutt på det klerikale sølibat.

I brevet argumenterer den Zambiske erkebiskopen for at gifte menn må få lov til å gjenoppta sitt virke som prester og biskoper i Den katolske kirke. Han foreslår at gifte prester kan organiseres i et personalprelatur. Videre advarer han mot at en ny katolsk kirke utvikler seg "med eller uten deres velsignelse".

Erkebiskop Milingo har sendt ut invitasjon til 25 000 menn som har forlatt prestetjenesten til fordel for ekteskap, der han ber dem om å treffe ham i New York i desember, til en konferanse arrangert av den gruppe han leder - "Gifte prester nå". Den eksentriske afrikanske prelaten deltok i 2001 i en bryllupsseremoni organisert av den selverklærte koreanske messiah, Sun Myung Moon.

Moon-sekten, som etter sigende støtter kampanjen "Gifte prester nå", skal angivelig kontrollere alle offentlige opptredener av erkebiskopen. Kirkeledere i både Roma og USA (der Milingo nå bor) har forsøkt å kommunisere direkte med den ekskommuniserte erkebiskopen, men har ikke lyktes i å overbevise ham om å avbryte sine aktiviteter.

CWNews.com (7. november 2006)

av Webmaster publisert 07.11.2006, sist endret 07.11.2006 - 12:22