Straff misbrukerne, men forlang bevis

 Se også:

Kirken vil straffe pedofile prester, men vil ikke basere seg bare på løse rykter, ifølge kardinal Dario Castrillon Hoyos. I et intervju med fjernsynsstasjonen Rome Reports sier den nylig avgåtte prefekten for Kongregasjonen for kleresiet at katolske presters seksuelle misbruk av barn er et reellt problem, men også et problem som "er blitt blåst opp av visse folk som har en spesiell interesse" i å overdrive omfanget av forbrytelsene.

- Kirken vil ikke forsvare prester som har ødelagt barn, forsikret den columbianske kardinalen til Rome Reports.

Han la til at Vatikanet ikke er redd for å undersøke fakta i overgrepssaker og avsi treffende dommer. Det som bekymrer Kirkens ledere, sa han, er skadevirkningene i opinionen. Kardinal Castrillon Hoyos sa han har tillit til prestene rundt i verden, selv om det dessverre finnes feilgrep som må beklages. Men presters overgrep må også settes i perspektiv, ettersom bare et lite mindretall er involvert.

Kardinalens ytringer må ses på bakgrunn av pave Benedikt XVIs uttalelse 28. oktober, da han i et møte med irske biskoper sa at Kirken må gjenreise tilliten hos publikum og rette opp skadene etter seksuelle misbruk.

Kardinal Castrillon Hoyos har konsekvent oppfordret journalister til en mer balansert tilnærming til anklager om presters seksuelle misbruk. I 2002, da amerikanske kirkeledere møttest i Roma for å drøfte misbruksskandalene, ble kardinal Hoyos møtt av protester fra amerikanske journalister da han antydet at mediene hadde overdrevet alvoret og omfanget av problemet.

CWNews.com (9. november 2006)

av Webmaster publisert 09.11.2006, sist endret 09.11.2006 - 12:27