Paven advarer mot "mørke krefter" i Libanon

 Se også:

Pave Benedikt XVI fordømte mordet på Libanons industriminister og advarte Libanons befolkning mot "de mørke kreftene som forsøker å ødelegge landet."

Pierre Gemayel (34), en maronittisk kristen og medlem av Phalange-partiet, ble tirsdag denne uke skutt og drept i Beirut. Hans far, Amine Gemayel, var Libanons president i årene 1982-1988.

Ved avslutningen av generalaudiensen onsdag den 22. november, fordømte paven i sterke ordelag "dette brutale angrepet" og forsikret om sine bønner og "åndelig nærhet til den sørgende familien og til det kjære libanesiske folk."

"I møte med de mørke kreftene som søker å ødelegge landet, oppfordrer jeg alle libanesere til å ikke la seg overvinne av hatet, men til å styrke det nasjonale fellesskapet, rettferdighet og forsoning, og til å samarbeide for å bygge en fremtid av fred," sa paven.

Den Hellige Far oppfordret "ledere i de land som har hjerte til denne regionens skjebne, til å bidra til å finne en globalt forhandlet løsning på de mange urettvise forhold som har eksistert i alt for mange år."

Zenit (23. november 2006)

av Webmaster publisert 23.11.2006, sist endret 23.11.2006 - 11:54