Erkebiskop Rahho begraves i Karamles fredag 14. mars

Erkebiskop Faraj Rahho RIP. FOTO: AsiaNews.

 Se også:

Medlemmer av Den kaldeiske kirke i Mosul, deriblant biskop Shlemon Warduni, har brakt erkebiskop Rahhos levninger til sykehuset i Mosul for å slå fast dødsårsaken - etter at han ble funnet død i et avsidesliggende område utenfor byen. Begravelsen finner sted fredag den 14. mars i byen Karamles ikke langt fra Mosul. Erkbiskop Rahho skal begraves ved siden av p. Ragheed Ganni, hans prest og sekretær som ble drept av terrorister etter en messefeiring den 3. juli 2007.

Erkebiskop Rahho har de siste årene vært svært syk, etter å ha vært rammet av et hjerteinfarkt. Han har derfor vært avhengig av daglig medisinering. De ekstremt vanskelige forhandlingene med kidnapperne som har holdt erkebiskopen som gissel siden 29. februar, ga umiddelbart grunn til bekymring for erkebiskopens liv, siden man aldri fikk anledning til å tale direkte med den bortførte prelaten. I tillegg til en enorm sum løsepenger skal gjerningsmennene også ha krevd våpentilførsler og frigivelse av arabiske fanger i kurdiske fengsler.

Pave Benedikt XVI har de siste dager appellert for erkebiskopens liv ved flere anledninger. Også flere muslimske ledere har tryglet om løslatelse. Sunni- og shiamuslimer i Irak, Libanon og Jordan har fordømt bortføringen og beskriver den som uforenelig med islam.

AsiaNews (13. mars 2008)

av Webmaster publisert 13.03.2008, sist endret 13.03.2008 - 19:43