P. Bernard Digal død, India sørger over nok en martyr

 Se også:

P. Bernard Digal har avgått ved døden etter en mer enn to måneder lang dødskamp. Pateren ble brutalt overfalt og slått av hinduistiske fundamentalister natt til 25. august og døde nå, to måneder senere, av de alvorlige skadene han ble påført.

Lørdag den 25. oktober ble pateren kjørt til St. Thomas sykehus i Chennai i Tamil Nadu, med høy feber. Han ble operert for å fjerne en blodpropp i hjernen, forårsaket av slagene han ble påført. Mandag den 27. oktober kollapset lungene, og han gled inn i koma. Tirsdag morgen fikk han den siste olje av den lokale biskop. Han ble lagt i respirator, men livet stod ikke til å redde. Raphael Cheenath, erkebiskop av Cuttack-Bhubaneshwar, satt ved hans dødsleie.

Den 10. september sendte det katolske nyhetsbyrået AsiaNews et intervju med p. Bernard Digal, gitt fra sykesengen på Den Hellige Ånds sykehus i Mumbai, hvor han var innlagt. Under intervjuet fortalte han journalisten om omstendighetene den natt overfallet fant sted og hvilken vold han ble utsatt for. P. Bernard fortalte "uten bitterhet, men også med ubehag", om brutaliteten, som endte med at han "ble liggende bevisstløs og halvveis naken i skogen hele natten før han ble funnet av sin sjåfør."

"P. Bernard har lidd martyrdøden," utalte erkebiskopen av Cuttack-Bhubaneshwa, Raphael Cheenath, til AsiaNews. "P. Bernard maktet ikke overleve de nådeløse slagene han fikk fra de hinduistiske fundamentalistene. De kristne i Kandhamal har nå en mektig talsmann i himmelen. P. Bernard vil nå fortsette sitt arbeid for vårt folk fra sitt himmelske hjem," avsluttet erkebiskopen.

AsiaNews (30. oktober 2008)

av Webmaster publisert 30.10.2008, sist endret 30.10.2008 - 11:01