Biskop Eidsvigs kondolansebrev til den polske stat

Biskop Bernt Eidsvig har i dag sendt følgende brev til Den polske republikks ambassadør til Norge, Wojciech L. Kolanczyk:

Jeg er dypt rystet over meldingen om at professor Lech Kaczynski, president i Den polske republikk, hans kone og flere ledende embedsmenn i dag morges omkom i en katastrofal flyulykke.

Som biskop for Kirken i Oslo, hvor nesten halvparten av de troende kommer fra Polen, står jeg sammen med Dem, herr ambassadør, og hele den polske nasjon i dyp sorg. Jeg ber dem ta i mot disse ord med min oppriktige medfølelse. Jeg ber også om at dette sørgebudskap bringes videre til landets fungerende statsoverhode og regjeringens sjef og utenriksminister.

Jeg vil, sammen med alle polske statsborgere og polskættede bosatt i Norge, be om sjelefrelse for tragediens ofre.

Katastrofen er et kraftig slag for Polens statsledelse og for det demokrati som stadig vokser og utvikles. Vi opplever det som et skjebnesfellesskap mellom de polske ofre fra den annen verdenskrig og presidenten og hans følge. Jeg ber igjen om at De, herr ambassadør, mottar min kondolanse på vegne av de troende, og forsikrer Dem om min bønn for den polske nasjonen.

+ Bernt I. Eidsvig Can. Reg.

Biskop av Oslo

Apostolsk Administrator av Trondheim Stift

Msgr Lucjan Skolik

Generalvikar i Oslo katolske bispedømme


Polske messer i Oslo lørdag kveld: Kl. 19.00 i St. Hallvard, kl. 19.30 i St. Olav

Dominikanersøstrenes kapell er åpent for sørgende som ønsker å samles i stille bønn.

Søstrene inviterer også samvær på Katarinahjemmethjemmet (Gjørstadsgate 9) i morgen, søndag 11. april fra kl. 12.00 til kl. 20.00. Det vil være polsktalende tilstede for å ta i mot de sørgende.

Sørgende kan også ringe ringe sr. Ane Elisabeth – 93 66 36 22 (norsktalende) eller sr. Katarina - 48 9934 53 (polsktalende) for samtale og veiledning.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo); be/mt/mt (10. april 2010)

av Webmaster publisert 10.04.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59