Podkast:

Lytt til sr. Helen Prejean

Sr. Helen Prejean C.S.J. i St. Joseph-kongregasjonen i New Orleans er blitt verdenskjent for sin kamp mot dødsstraff og for boken “Dead Man Walking”.

Hør henne her i Fresh Air podkast

 

Advarer mot netthets:

Gir seg som ordfører

Katolikk og Kvinnherad-ordfører Peder Sjo Slettebø (H) har fått nok av usaklig kritikk i sosiale medier og vil ikke lenger være ordfører-kandidat.

Les mer

 

På norsk:

Spennende kirkemusikk 

Sr. Ragnhild Marie ved Katarinahjemmet har lenge arbeidet med fr. André Gouzes kirkemusikk. Nå er noe av hans kirkemusikk utgitt på norsk.

 Les mer her

Bla i deler av boken her


Angelus:

Kalt hjem

"Den lille og ydmyke Maria ble, som den første, løftet helt opp. La oss se opp og fryde oss i den store Gud," sa pave Frans under sin angelus på høytiden for jomfru Marias opptagelse i himmelen.

Les mer

 

Oslo:

Til ære for Maria

Velkommen til Oslomenighetenes tradisjonelle fellesfeiring av Guds mor i august.

Les mer

 

Vigselsfest:

"En seier for åndsfriheten"

Tirsdag 6. august ble det feiret kirkevigselsfest med pontifikalmesse i St. Olav domkirke i Oslo. Domkirken er det første katolske kirkebygget i Norge etter reformasjonen.

Les mer

 

Splitter nytt gulv

Menighetssalen i Akersveien i Oslo er pusset opp i sommer og har fått et splitter nytt og knirkefritt gulv.

Les mer

 

Velkommen:

Festmesse hos St. Josephsøstrene

Lørdag 17. august feirer sr. Ruth Bagus sin 60 årsprofess. Denne dagen blir det høytidelig festmesse kl. 11.00 hos St. Josephsøstrene på Grefsen.

Les mer

 

Pavens angelus:

Lignelsen om den rike bonden

Søndag 4. august handlet evangelieteksten om den rike bonden. – Lignelsen har en slående slutt: «Slik går det med den som samler skatter til seg selv og ikke er rik i Gud», sier pave Frans før angelusbønnen.

Les mer

 

Bli med på valfart:

Sammen med Maria av Enebakk

Mariakirken menighet i Askim inviterer til valfart til Mariaholm lørdag 24. august. Valfarten arrangeres for trettifemte året på rad.

Les mer

 

Selv om den nasjonale olsokfeiringen finner sted i Trondheim, ble dagen som seg hør og bør, også markert i St. Olav domkirke i Oslo.

Les mer

 

Søker katekesekoordinator:  

Spennende stilling ledig   i Stavanger 

St. Svithun menighet i Stavanger tilbyr katekese til 700 barn fra 1. til 9. klasse. Nå søker menigheten ny koordinator for arbeidet.   

Les mer

San Bartolomeo basilika:

Viet til de nye martyrer

På en båtformet øy, dekket av travertinstein i tiberelven i Roma, står en basilika som huser 120 relikvier etter forfulgte kristne martyret i det 20 og 21. århundret.

Les mer

 

Migrasjonskrisen i Middelhavet:

Pave Frans deltar på kirkemøte om Kirkens oppdrag

Møtets sentrale tema vil være «lidelsen og håpet til folkene i middelhavslandene». Men migrasjonsspørsmålet vil ikke være det eneste som vil bli tatt opp.

Les mer

 

P. Ole Martin Stamnestrøs preken: 

– Vi har kommet til Selja, fordi vi ønsker å gå Herrens veier

Foto: Ragnhild Helena Aadland Høen

På seljumannamesse, 8. juli 2019, var pilegrimer fra hele Norge samlet for å feire katolsk seljumannamesse på den hellige øya Selja.

Les prekenen og se bildene her

 

Olavsfestdagene i Roma: 

Feirer Norges evige konge i den evige stad

– I år inviterer vi både til et spennende seminar om Roma og jødene, byvandring og mottagelse hos den norske ambassadøren til Italia, sier Morten S. Selle, styremedlem i Venneforeningen for St. Olavsalteret.

Les mer


St. Svithun menighet:

Brenner du for
katolsk barne- og ungdomsarbeid?  

Da kan stillingen som barne- og ungdomsmedarbeider i St. Svithun menighet, Stavanger, være noe for deg. 
Søknadsfrist: 10. august. 

Les mer

 

Pavens toppdiplomat i Tyskland: 

Ekstremisme bekjempes gjennom samarbeid

 – Enhver form for intoleranse og vold, slik som anti-semittisme, kristendomsfobi og islamofobi, [må] rykkes opp med røttene, sa erkebiskop Nikola Eterovic under kansker Angela Merkels årlige mottagelse for utenlandske diplomater. 

Les mer  

 

Vatikanet: 

– Forsvar skriftemålets taushetsløfte til det siste

Pave Frans opprettholder at skriftemålets fortrolighet er absolutt og ukrenkelig. Prester må aldri la seg tvinge av rettslige beslutninger til å avsløre det de får vite i forsoningens sakrament.

Les mer

 

Fra drøm om måneferd til prest i rosenes by

Å se verden utenfra har alltid vært en drøm for p. Khiem. – Men det viktigste for meg i prestegjerningen er å hjelpe folk i menigheten eller medmennesker generelt, sier han. 

Les mer

av Webmaster publisert 28.11.2015, sist endret 16.08.2019 - 15:59